vrijdag 24 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) heeft e-nose apparaten geïnstalleerd om stankoverlast aan te pakken. Het ministerie besloot deze geavanceerde apparaten op verschillende locaties te plaatsen, waar bewoners te kampen hebben met aanhoudende hinderlijke geuren. Dat meldt het ministerie in een persbericht.

De e-nose is in staat om de aanwezigheid van slechte geuren te detecteren, de samenstelling ervan te analyseren en het tijdstip van optreden vast te stellen. Hiermee kunnen concrete bewijzen worden verzameld om de bron van de overlast aan te pakken.

Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft de situatie in een betrokken buurt bezocht en uitleg gekregen over de werking van het apparaat.

Het ministerie van GMN zegt hiermee de leefomgeving van de bewoners te willen verbeteren en de problematiek van stankoverlast serieus aan te pakken.