woensdag 29 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Korps Politie Caribisch Nederland heeft donderdagavond twee waarschuwingsschoten gelost op een 25-jarige man die zich verzette tegen zijn aanhouding.

De man vertoonde verdacht gedrag, waarop hij werd gecontroleerd. De politie had het vermoeden dat hij een vuurwapen bij zich droeg. Vervolgens werkte de verdachte niet mee aan zijn fouillering, vertoonde agressief gedrag, duwde een politieagent en rende weg.

De politie besloot te voet de achtervolging in te zetten, terwijl de verdachte meerdere keren werd gevraagd om te stoppen, maar hier geen gehoor aan gaf. Ook bleef hij zijn broekband vasthouden. Er werden twee waarschuwingsschoten gelost om hem tot stilstand te brengen.

De man kon worden aangehouden bij de Kaya Otomac, waarna zijn auto werd gecontroleerd en verschillende drugsgerelateerde artikelen en de auto van de verdachte in beslag zijn genomen.

Het onderzoek loopt nog.