maandag 11 september 2023 20:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 juni 2023

Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de Kustwacht heeft maandag een lokale boot onderschept, waarbij de inzittenden verdacht worden van mensensmokkel. Aan boord trof MOC drie personen aan, waarvan twee Curaçaose mannen en een minderjarig Venezolaans meisje. Dat meldt de Kustwacht Caribisch Gebied donderdag.

Twee boten werden samen op zee gesignaleerd, waarbij er vervolgens eentje doorvoer richting de kust van Curaçao. Deze verdachte situatie werd opgemerkt door de Kustwacht, die er vervolgens op af ging met de snelle boot ‘Metal Shark’. 

De lokale boot kreeg een teken dat ze moesten meevaren met de patrouilleboot van MOC, die hen naar de kustwachtsteiger bracht. Zowel de twee mannen als het meisje zijn overgedragen aan de politie. De zaak wordt verder onderzocht.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram