donderdag 14 september 2023 01:23
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 juni 2023

De uitlevering van Joran van der Sloot aan de Verenigde Staten gaat donderdag door. Van der Sloot staat in de Verenigde Staten terecht voor aanklachten van fraude en afpersing.

Van der Sloot gaf eerder aan mee te willen werken aan zijn tijdelijke overplaatsing naar de VS, maar besloot dinsdag toch anders en weigerde een reisdocument te ondertekenen. Na de overplaatsing naar een andere gevangenis, als onderdeel van de uitleveringsprocedure, zou de Nederlander het advies hebben gekregen om de uitlevering toch aan te vechten.

De Nederlander ging in beroep, maar het hooggerechtshof in Peru heeft de uitlevering goedgekeurd. De uitlevering duurt een jaar en kan met nog een jaar verlengd worden. Daarna moet Van der Sloot de rest van zijn straf in Peru uitzitten.

Voor de moord op Stephany Flores kreeg de Nederlander 28 jaar gevangenisstraf waardoor hij pas in 2045 vrij zou komen. Daarna moet hij een mogelijke straf in de Verenigde Staten uitzitten. Voor afpersing zou Van der Sloot 25 jaar celstraf kunnen krijgen.

Van der Sloot is in Amerika aangeklaagd voor afpersing van de familie van Natalee Holloway. De 18-jarige Amerikaanse student raakte in 2005 vermist op Aruba en werd voor het laatst samen met Van der Sloot en twee andere mannen gezien.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram