dinsdag 12 september 2023 02:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 juni 2023

De aansprakelijkheidsprocedure die de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft gevoerd tegen Ansary namens Ennia, heeft een schadevergoeding opgeleverd van meer dan 1 miljard gulden. Dit laat minister van Financiën Javier Silvania (MFK) weten in een Facebookbericht.

De situatie voor verzekeringsmaatschappij Ennia is nog altijd onzeker, nadat bekend werd dat voor hen twee scenario’s gelden: of ze gaan failliet of ze maken een doorstart. De uitspraak van Silvania kwam tot stand nadat CBCS liet weten dat extra informatie over de Ennia-zaak pas halverwege deze maand bekend wordt gemaakt. 

Ansary heeft geprobeerd om regelingen te treffen wat betreft de toekomst van Ennia, maar zonder succes. Volgens de financiënminister is het van groot belang dat er extra informatie vrijkomt en dat dat niet meer te lang duurt. 

Het hof komt binnenkort met een uitspraak. Onlangs werd gecommuniceerd dat de uitspraak vandaag zou plaatsvinden, wat dus niet is gelukt.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram