dinsdag 12 september 2023 17:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 juni 2023

In de energiecentrale van Karpata, Contour Global op Bonaire is woensdagochtend brand uitgebroken. De brandweer is de hele ochtend in de weer geweest om verdere schade te beperken. Meerdere wijken zitten zonder stroom.

Verschillende wijken zoals Lagun, Mexico, Amboina, Kaya Amsterdam, Gurubu, Noord Salina, Den Stashi, Antriol Pariba, Industrieterrein, Tera Kora, Nikiboko, Nieuw Amsterdam, Belnem, Playa Pabou en Nawati zitten zonder stroom, wat al uren duurt. Ook het vliegveld, de brandweer en de gevangenis zitten zonder stroom.

De eenheid van Water- en Elektriciteitsbedrijf Bonaire (WEB) in Barcadera is gestart met een afschakelschema om extra capaciteit aan het eiland te kunnen leveren. De brandweer was de hele ochtend bezig de brand te bestrijden en er werd geprobeerd om andere machines van het bedrijf te redden.

Bewoners van de wijken Nieuw Amsterdam, Nikiboko, Tanki en Mexico hadden maandagmiddag ook al te kampen met een stroomstoring. Op Facebook kwam het elektriciteitsbedrijf later met een mededeling dat door de extreme hitte de vraag hoger was dan normaal en het bedrijf genoodzaakt was om preventieve maatregelen te nemen om ‘verder ongemak’ te vermijden. 

De wijken waren na 17.00 uur weer aangesloten, maar rond 21.30 uur ging de stroom er opnieuw af. Drie kwartier later was er weer elektriciteit, om nog geen vijf minuten later weer uit te vallen. Pas rond middernacht waren alle problemen verholpen. 

Of de eerdere stroomstoringen iets met de brand van woensdag te maken hebben, is onbekend.

Beeld: Extra
-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram