maandag 11 september 2023 19:54
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 juni 2023

Joran van der Sloot weigert een reisdocument te ondertekenen waardoor hij uitgeleverd kan worden aan de Verenigde Staten. De hoofdverdachte in de Natalee Holloway zaak is van plan om in hoger beroep te gaan tegen de mogelijke uitlevering aan Amerika, dat verklaarde zijn advocaat maandag in een interview met ABC News.

De Nederlandse ambassade in Peru zou een formele klacht hebben ingediend tegen Peru, omdat de gevolgde juridische procedure onjuist is, waardoor Van der Sloots rechten op een eerlijk proces geschonden zijn. Dit heeft hem mogelijk op andere gedachten gebracht.

De Nederlander staat in de Verenigde Staten terecht voor fraude en afpersing van Elizabeth Ann Holloway, de moeder van de in 2005 verdwenen tiener. Een verdrag tussen Peru en de Verenigde Staten dat dateert uit 2001, maakt het mogelijk om verdachten tijdelijk uit te leveren om in een ander land terecht te staan.

Van der Sloot zit een gevangenisstraf van 28 jaar uit in gevangenis voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores in 2010. Mocht de uitlevering doorgaan, dan moet de gevangene na de rechtszaak in de VS terugkeren naar Peru om zijn straf uit te zitten tot 2045. Daarna zou Van der Sloot pas naar Amerika kunnen om zijn eventuele andere straffen uit te zitten.

De Peruaanse autoriteiten hebben maandag aangekondigd dat de uitlevering gepland staat voor aanstaande donderdag.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram