dinsdag 12 september 2023 20:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 juni 2023

De belastingschulden van Curaçao kunnen niet worden kwijtgescholden. Belastingaanslagen kunnen volgens staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) van Koninkrijksrelaties en Digitalisering wel verjaren, dat zegt ze in antwoord op Kamervragen over het gewijzigde belasting invorderingsbeleid op Curaçao. 

Aanleiding voor de vragen is het besluit van Financiënminister Javier Silvania (MFK), om oude belastingschulden kwijt te schelden. In het gewijzigde belasting invorderingsbeleid worden belastingschulden van 2017 niet meer geïnd. 

De wijziging gaat over belastingschulden van minder dan een miljoen gulden, terwijl schulden van een miljoen of hoger wel kunnen worden betaald, net zoals aanslagen waarvan de bedragen pas nog op een derdenrekening zijn gestort. Die belastingschulden kunnen nog steeds actief worden geïnd. 

De belastingnaleving is een onderdeel van het Landspakket met hervormingen. De staatssecretaris geeft aan hier eind juni verder in te gaan op de trage voortgang van belastinghervormingen.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram