dinsdag 12 september 2023 02:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 juni 2023

Rijksdienst Caribisch Nederland (RCN) en het Openbaar lichaam van Bonaire, Sint Eustatius en Saba willen ouders waarvan de kinderen naar school gaan, financieel steunen. De kosten voor bijvoorbeeld een schooluniform, schriften en pennen worden hierdoor voor een deel gedekt, aldus RCN en het Openbaar Lichaam. 

Om in aanmerking te komen voor de vergoeding, geldt een maximaal inkomen per gezin. Op Bonaire gaat dit om 1484 dollar per maand en voor Sint Eustatius geldt voor inkomens van maximaal 1736 dollar per maand. Saba regelt het net iets anders. De ouders die daar wel wat financiële steun kunnen gebruiken met betrekking tot hun schoolgaande kinderen, moeten langsgaan bij het Openbaar lichaam van het eiland.

Bonaire organiseert speciale spreekuren, zodat bewoners langs kunnen komen. Voor alle drie eilanden geldt dat de meeste informatie online te vinden is. Om financiële steun te krijgen, moeten ouders een aantal documenten laten zien, waaronder een loonstrook en een geldig legitimatiebewijs. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram