dinsdag 12 september 2023 01:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 juni 2023

Joran van der Sloot wordt donderdag uitgeleverd aan de Verenigde Staten, dat melden Peruaanse autoriteiten.

Op nieuwe beelden is te zien hoe de hoofdverdachte in de verdwijningszaak rondom Natalee Holloway in de nacht van vrijdag op zaterdag wordt overgeplaatst vanuit de Challa-palca-gevangenis in het zuiden van Peru, naar een zwaarbewaakte gevangenis in de hoofdstad Lima. Daar zal hij de tijd doorbrengen tot hij wordt uitgeleverd aan de Verenigde Staten.

In Amerika staat Van der Sloot terecht voor fraude en afpersing van Elizabeth Ann Holloway, de moeder van de in 2005 verdwenen tiener. Een verdrag tussen Peru en de Verenigde Staten dat dateert uit 2001, maakt het mogelijk om verdachten tijdelijk uit te leveren om in het andere land terecht te staan.

Na de rechtszaak moet de gevangene terugkeren naar het land waar hij of zij oorspronkelijk in de gevangenis zat. Van der Sloot moet in Peru nog tot 2045 achter de tralies blijven. Daarna zou hij pas naar Amerika kunnen om zijn eventuele andere straffen uit te zitten.

Hoe lang de tijdelijke uitlevering aan Amerika gaat duren, is niet bekend. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram