dinsdag 12 september 2023 13:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Sanne van den Boomen
|
5 juni 2023

Oud-minister Jacinta Constancia (MFK) moet zich op 1 augustus melden bij Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) om haar celstraf van twintig maanden uit te zitten. Dat bevestigt het OM aan Nu.cw.

De bewindsvrouw werd in december 2022 veroordeeld voor het oplichten van Stichting Buro Ziektenkostenvoorzieningen (BZV) in 2020, samen met haar ex-man Anbertus Schoop. Ook hij moet zich melden bij de gevangenis.

Constancia schreef zich als eenmanszaak in bij de Kamer van Koophandel en beloofde, samen met haar ex-man, mondkapjes te leveren aan BZV. Er werd zowel een offerte als een factuur opgesteld voor een deal met een bedrag van 365.000 gulden. De gebruikelijke procedures werden overgeslagen en het geldbedrag werd in één keer overgemaakt naar Constancia en haar ex-man. De mondkapjes werden echter nooit geleverd.

Constancia en haar ex-man gingen in cassatie waardoor er één maand minder straf werd opgelegd. Schoop moet zich ook op 1 augustus bij SDKK melden. De bewindsvrouw kreeg naast gevangenisstraf ook een ontzetting uit haar ambt voor vijf jaar.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram