donderdag 14 september 2023 03:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 juni 2023

Aqualectra voert een aantal veranderingen door, in verband met de grote vraag naar stroom en stroomstoringen. Door de extreme hitte van afgelopen week zetten meer mensen hun airco’s aan, waardoor er meer stroom wordt verbruikt.

Een van de veranderingen is dat er een speciaal schakelprogramma wordt ingezet als zich een storing voor doet. De verschillende wijken zijn in groepen verdeeld, zodat bij de eerste groep wijken de stroom uitvalt wanneer de vraag te groot wordt. Vervolgens wordt er omgeschakeld naar de tweede groep. In totaal zijn er drie groepen, waar tussen geschakeld zal worden.

Daarnaast kampt het nutsbedrijf met technische problemen. Eerder werd al bekendgemaakt dat een gasturbine kapot is gegaan. Ze zetten hier meer personeel in, om het probleem zo snel mogelijk op te lossen. Ook heeft de directie van Aqualectra de raffinaderij gevraagd om CRU in te zetten. 

CRU zet extra personeel in om ook vanuit die centrale extra capaciteit te leveren. Ze hopen dat de problemen snel worden verholpen.

-- Advertentie --

One comment on “Grote vraag naar stroom zorgt voor veranderingen bij Aqualectra”

  1. Waarom geen zonnepanelen voor iedereen?? Zoveel zon en er geen gebruik van maken!? Het inkomen van de gemiddelde inwoner van Curaçao is zeer laag.Boodschappen zijn duur,water en elektra zijn ook een hoge kostenpost.Zo is het iedere maand moeten rondkomen met heel weinig of geen geld.
    In Nederland heeft een groot gedeelte van de huizen zonnepanelen en er wordt veel geld mee bespaard.Toch aanmerkelijk minder zonuren dan in Curaçao.......?????? Een hele vreemde zaak,het lijkt wel of een groot gedeelte van de bevolking van Curaçao kunstmatig am gehouden wordt.

magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram