woensdag 13 september 2023 10:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 juni 2023

Bonaire, Sint Eustatius en Saba hebben vrijdag geoefend met medische evacuaties. In verband met dreigingen van orkanen, is het voor de eilanden belangrijk dat zorginstellingen voorbereid zijn en dat ze weten hoe ze moeten handelen als het zover komt.

De evacuaties gingen in samenwerking met de benedenwindse eilanden. Rijksdienst Caribisch Nederland schrijft dat er in 2022 een besluit is genomen om soortgelijke oefeningen vaker uit te voeren, om daarmee de samenwerking te verbeteren. De oefening wordt een belangrijke stap richting verhoogde paraatheid tijdens het orkaanseizoen genoemd.

Alle ziekenhuizen van de zes eilanden hebben deelgenomen aan de oefening. De pre-evacuaties werden ondersteund door verschillende ministeries, van zowel de eilanden als van Nederland. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram