woensdag 13 september 2023 22:33
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 juni 2023

De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Maarten van Ooijen (CU), brengt volgende week een bezoek aan Curaçao en Bonaire. Onderwerp van gesprek is de toestand rondom de zorg op beide eilanden, waarbij ook de jeugdzorg aan bod komt.

Het bezoek begint dinsdag op Bonaire. Over de zorg op de eilanden valt veel te zeggen momenteel. Zo werd onlangs bekendgemaakt dat ziekenhuispersoneel op Bonaire soms wel twee banen naast hun zorgfunctie moet nemen, om rond te kunnen komen. Daarnaast zijn er op Curacao lange wachttijden bij het CMC voor patiënten die geopereerd moeten worden. 

Ook wordt op Bonaire een document ondertekend, waarmee de bestuurlijke afspraken over de jeugdzorg worden vastgesteld tussen Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De zorg op maatschappelijk vlak zal ook aangekaart worden, want die kan beter.

Van Ooijen doet op 7 juni Curaçao aan. De staatssecretaris gaat langs bij de Capriles Kliniek, een centrum voor mentale zorg. Het bezoek wordt afgesloten met het vierlandenoverleg, waar Curacao, Aruba, Sint Maarten en Nederland aan deelnemen. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram