donderdag 14 september 2023 03:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 juni 2023

Het Interparlementair Koninkrijksoverleg (IPKO) is donderdag van start gegaan. Het laatste overleg vond drie maanden geleden op Curaçao plaats, maar voorzitter Mariëlle Paul (VVD) geeft aan dat het van groot belang is om weer persoonlijk met elkaar te praten, in verband met de onrust die zich afspeelt in de wereld. 

Statenvoorzitter van Aruba Edgar Vrolijk (MEP) kaartte de excuses voor het slavernijverleden van premier Mark Rutte aan. Vrolijk was positief over de veranderingen in de machtsverhoudingen, maar hier staat in zijn ogen lijnrecht tegenover dat de Rijkswet financieel toezicht wordt aangehouden. 

Hij doelt hierbij mogelijk op de situatie dat Nederland financieel nog steeds iets te zeggen heeft over de eilanden, en daardoor alsnog macht heeft en hier misbruik van kan maken. 

Ook werd de situatie rondom Venezuela besproken. De kans is groot dat Europese landen weer zaken gaan doen met het Zuid-Amerikaanse land, omdat Oekraïne door de oorlog is weggevallen. Statenlid Amerigo Thodé (MFK) hoopt dat deze plannen worden gesteund. 

Vrijdag vindt de tweede dag van het IPKO plaats.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram