dinsdag 12 september 2023 00:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
2 juni 2023

De stroomstoring van gisteravond werd veroorzaakt door een storing in een van de gasturbines. Dat meldt de directeur van Aqualectra, Darick Jonis, aan Nu.cw. Door de grotere vraag naar elektriciteit dan normaal viel de stroom in een aantal wijken weg.

Het warmere weer zorgt voor meer vraag naar elektriciteit dan normaal, waardoor bij een storing er een tekort aan stroom is. In de avonduren worden meer airco’s gebruikt en staan veel tv’s aan. “We hebben momenteel te maken met de op een na grootste vraag naar stroom in 2023”, aldus Jonis.

Toen de storing werd geconstateerd, stelde Aqualectra een schakelprogramma in, waardoor de stroomvoorziening aan wijken afgewisseld wordt. Hierdoor wordt het leed verzacht en is niet dezelfde wijk langdurig de dupe, maar meerdere wijken voor een kortere periode.

Nadat de gasturbines gerepareerd waren, begon Aqualectra rond 21.00 uur met het voorzichtig opstarten van de turbines. Rond 23.00 uur had iedereen weer stroom.  

Volgens Jonis is er door natuurverschijnsel El Niño minder wind en wordt er dus ook minder stroom afgenomen van de windmolens, wat de situatie extra precair maakt.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram