zondag 14 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De bevolking van Curaçao wordt gevraagd om hun spaarpotjes te legen en het kleingeld te gebruiken of in te leveren bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). De bank laat weten dat de voorraad van de munten van 5, 10 en 25 cent op raakt en dat nieuwe productie van de munten te kostbaar is.

Daarnaast wordt in 2024 de nieuwe Caribische gulden in gebruik genomen, wat voor CBCS reden is om aan de bevolking te vragen hun spaarpotten om te keren. Mensen sparen nog steeds kleingeld, wat te merken is in de omloop van de centen: die dringt steeds verder terug. 

Veel inwoners kiezen er nog steeds voor om met cash te betalen in winkels. Hierdoor zijn winkels afhankelijk van kleingeld als wisselgeld en dat raakt nu op. CBCS heeft de kasafdeling beschikbaar gesteld voor het innemen van de muntjes, waarbij er geen kosten worden gerekend.