maandag 11 september 2023 19:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 juni 2023

Het afbreken van contracten en het herzien van de arbeidswetten zijn noodzakelijk voor meer werkgelegenheid. Dit zegt de Curaçao General Trade Union Confederation (CGTC) op basis van de antwoorden van vragen die zijn gesteld aan horecabedrijven.

Minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje (PNP) spreekt zijn zorgen uit over de horecasector. Hij doelt hierbij op de lokale werkgelegenheid, die volgens de minister beter kan. Sommige werknemers voldoen niet aan hun verplichte werkzaamheden, iets waarvoor de werkgevers en vakbonden verantwoordelijk voor zijn.

Zo zouden tijdelijke contracten niet bijdragen aan een positief effect op de arbeidsmarkt op langere termijn. Volgens CGTC moeten deze contracten, maar ook oproepcontracten, worden afgekapt en omgezet worden in langere contracten. 

Het probleem dat op dit moment speelt is dat vooral lokale werknemers hun werk na een tijdje vaak neerleggen. Vervolgens roepen horecaondernemers dat er te weinig personeel is. CGTC wil een campagne opzetten waarbij lokale werknemers worden gemotiveerd om werk te vinden, maar vooral ook om hun werk te behouden. 

Nieuwe arbeidsvoorwaarden zouden voor deze groep mensen het horeca- en hospitalitywerk aantrekkelijker moeten maken, zodat de sector werknemers van het eiland werven in plaats van werknemers uit het buitenland. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram