dinsdag 12 september 2023 14:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 juni 2023

Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn ondanks verbeteringen van de afgelopen jaren nog steeds niet goed voorbereid op mogelijke rampen en crises. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie Justitie en Veiligheid. 

Uit het rapport blijkt dat de eilanden die betrokken zijn bij rampenbestrijding van mening verschillen met het ministerie van Justitie en Veiligheid, over wie waar precies verantwoordelijk voor is. Ook onderling tussen de Nederlandse ministeries is onduidelijkheid. Zo weten het ministerie van Justitie en Veiligheid, en dat van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties niet precies wie waar verantwoordelijk voor is. 

Daarnaast zou er van mensen het uiterste worden verwacht en er niet goed worden samengewerkt. Doordat de voorbereidingen niet voldoende op orde zijn, zou dat volgens de inspectie gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid van de bevolking.

Na de orkanen in 2017 heeft de inspectie onderzoek gedaan naar hoe crises en rampen in de toekomst op een betere manier aangepakt kunnen worden. Vijf jaar later blijkt dat niet alle adviezen zijn opgevolgd.

Minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD) van Justitie en Veiligheid belooft dat er snel heldere afspraken op papier komen en dat er samengewerkt gaat worden met de bijzondere gemeenten binnen het Koninkrijk.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram