woensdag 20 september 2023 05:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
31 mei 2023

De toekomst van verzekeringsmaatschappij Ennia is nog steeds onzeker. De coalitiepartijen zouden dinsdag tijdens het coalitieberaad een besluit nemen over de verzekeraar, maar de voorman van de PNP en vicepremier Ruthmilda Larmonie-Cecilia was om onbekende redenen niet aanwezig. Hierdoor kon er volgens Amigoe geen stemming plaatsvinden.

De hoop is nu gevestigd op deze woensdag, want na een presentatie van twee mogelijke toekomstscenario’s van Ennia, is een besluit nemen noodzakelijk. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is de vraag, want er zijn al een tijdje spanningen tussen de coalitiepartijen.

MFK zou zich ergeren aan de opstelling van de PNP, omdat zij het dossier Ennia twee weken geleden al ontvingen. Het lijkt er vooralsnog niet op dat er aan gewerkt is. Doordat Larmonie-Cecilia niet kwam opdagen bij de vergadering, ging MFK twijfelen aan de inzet van de coalitiepartij. 

De twee scenario’s die voor Ennia op tafel liggen, zijn een faillietverklaring of een doorstart. Wanneer er voor een doorstart wordt gekozen, zal dat zo’n 650 miljoen gulden gaan kosten.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram