maandag 11 september 2023 19:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
31 mei 2023

De brand die is ontstaan bij de illegale afvaldump Dam Pretu, valt niet te blussen. Brandweerman Shurendy Pieter laat dit weten aan Amigoe. Het gevolg is een stank die in de wijde omgeving te ruiken is. 

Brandweerlieden kunnen niets betekenen, omdat het water de ondergrondse samensmelting van het afval en daardoor het gloeiende geheel, niet bereikt. Doordat het afval is ingegraven, iets wat zeer regelmatig gebeurt maar illegaal is, heeft de brandweer ook geen idee om wat voor afval het gaat.

De oorzaak van het afvalprobleem ligt bij personen die er zelf een flink zakcentje aan over willen houden. Met volgeladen wagens rijden zij naar Dam Pretu, om de buit daar vervolgens te dumpen. Met bulldozers wordt alles de grond in gestampt. 

Meerdere inwoners hebben al hun beklag gedaan, sommigen zelfs persoonlijk bij de brandweerkazerne. Handhaving ligt in handen van Domeinbeheer. Of en hoe het probleem gehandhaafd moet worden, is niet bekend. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram