maandag 11 september 2023 22:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 mei 2023

Ambtenaren kunnen op 15 juni vakantiegeld verwachten. Drie jaar lang is het extraatje ingehouden, in verband met de inkorting van 12,5 procent op de arbeidsvoorwaarden, die te maken had met de coronasteun van Nederland. Het vakantiegeld bedraagt 6% van het bruto jaarloon.

Amigoe meldt dat het dit jaar lager uitvalt, in verband met moeilijkheden op het gebied van inhouden van de loonbelasting. De regeling van de inkorting was vanaf 1 juli 2020 van kracht, omdat Nederland dit als voorwaarde had gesteld voor liquiditeitssteun.

Eerder was er nog sprake van het ondertekenen van een convenant, maar oud-vakbondsvoorzitter Wim van Lamoen vindt dat niet nodig. Om het vakantiegeld uit te betalen, is dit jaar geld gereserveerd door de overheid. Hij laat weten dat het plan vervolgens door de Staten is goedgekeurd. 

Ambtenaarbonden zijn nog altijd in gesprek met de regering, in de hoop dat nog enkele andere onderdelen van de inkorting geschrapt worden. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram