vrijdag 15 september 2023 20:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 mei 2023

Afgelopen week werd het de makers van het Bonairiaanse radioprogramma Op de Klippen duidelijk dat Minister Carola Schouten op zaterdag op het eiland zou verblijven. Ze was hier voor een conferentie over armoedebestrijding. Bewindslieden vanuit Europees Nederland verblijven vrijwel nooit in het weekend op Bonaire, dus dit was een buitenkans om de minister in het programma te krijgen en om uitleg te vragen. Helaas, was de ambtelijke entourage rondom Schouten het daar niet mee eens. “Te druk, te ingewikkeld en te kort dag om dat nog geregeld te krijgen. Misschien een volgende keer”. Goh, dat soort geluiden horen we wel vaker vanuit den Haag komen.

Een van de tafelgasten was gedeputeerde Hennyson Thielman. Het was de eerste keer na de verkiezingen in maart dat hij weer eens te gast was en dat was ook nog eens op zijn eigen verzoek. Thielman miste de gezelligheid en de goede koffie. Daarom bleef hij het hele programma en praatte mee over alles wat aan de orde kwam.

Wie ook de hele uitzending aan tafel zat was Daniel Hassan. En ja, dat is de 19-jarige zoon van Adnan Hassan, de oprichter en beheerder van het bekende Bonaire Future Forum op Facebook. Veel mensen verwachten dat Daniel de politiek in zal gaan, maar tijdens Op de Klippen liet dit jonge talent zien dat een carrière als journalist hem zeker niet zou misstaan.

Verder kwamen twee vertegenwoordigers van Mental Health Caribbean vertellen over de succesvolle lancering van een kinderboek over geestelijke gezondheid, dat stiekem eigenlijk ook een beetje voor ouders is bedoeld.

Tot slot vertelde Kaj Schut van Sea Turtle Conservation Bonaire over de don’ts and do’s die je moet weten tijdens het komende schilpadden legseizoen.

Dus, leg alles neer, doe de deuren op slot, gordijnen dicht en zet je telefoon op niet storen en breng je jezelf weer op de hoogte van alle belangrijke zaken die spelen op deze wonderbare zandkorrel in de grote oceaan.

Gasten: Hennyson Thielman, Daniel Hassan, Krista Oplaat, Mariëlle Hoekstra, Kaj Schut

Presentatie: Michiel van Bokhorst en Martijn Hisschemoller

Luister de Podcast hier.-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram