dinsdag 12 september 2023 13:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 mei 2023

De officiële afkorting van de Caribische gulden wordt ‘Cg’, dat maakt de Centrale Bank Curaçao en Sint Maarten tijdens een livestream met informatie over de nieuwe valuta bekend. De nieuwe code voor de gulden wordt aangeduid met de letters XCG. 

Eerder werd al bekend dat de waarde van de Caribische gulden hetzelfde blijft als die van de Antilliaanse gulden: 1 dollar staat gelijk aan 1,79 gulden. De biljetten van 250 en 25 Antilliaanse gulden worden vervangen door biljetten van 200 en 20 Caribische gulden. 

Vanaf het moment dat de nieuwe gulden wordt ingevoerd, geldt er een co-circulatieproces van drie maanden. Dat betekent dat tijdens de overgangsperiode mensen nog contant kunnen betalen met de Antilliaanse gulden. Het wisselgeld wordt vanaf de invoering van de nieuwe munteenheid zo veel mogelijk in de Caribische gulden teruggegeven. 

De nieuwe munteenheid wordt  in de tweede helft van 2024 ingevoerd.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram