woensdag 13 september 2023 05:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Sanne van den Boomen
|
30 mei 2023

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties en Digitalisering, Alexandra van Huffelen (D66) heeft oog voor de lange wachttijden voor het uitgeven van paspoorten op Curaçao. Naar aanleiding van vragen van Nu.cw legde Van Huffelen het probleem voor bij de gouverneur, die de paspoorten uitgeeft.

“Conform de Paspoortwet is de gouverneur de uitgevende instantie. Ik heb de zorgen over de lange wachttijden voor de uitgifte van paspoorten overgebracht aan de gouverneur”, verklaart Van Huffelen aan Nu.cw. Volgens de staatssecretaris worden de problemen door het kabinet van de gouverneur erkend, dat tevens aangeeft actie te ondernemen.

Momenteel is de wachttijd voor het aanvragen van een paspoort bij Kranshi drie maanden, doordat er bij het bevolkingsregister niet genoeg capaciteit is. Ondanks dat het bevolkingsregister zelfs op zaterdag open is om service te verlenen, is er nog een achterstand.

Wat de stappen van de gouverneur zijn, zegt Van Huffelen niet.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram