zaterdag 16 september 2023 00:53
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 mei 2023

Een delegatie van de Staten neemt in Nederland deel aan het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko). Parlementsleden van alle landen binnen het Koninkrijk zullen van gedachten wisselen over onderwerpen die voor alle landen belangrijk zijn.

Het komende Ipko in Den Haag gaat over het slavernijverleden en kolonialisme, klimaat en duurzame energie, onderwijs, problemen van Caribische studenten in Nederland en dataveiligheid. Voorafgaand aan het Ipko zal een werkbezoek plaatsvinden aan de Haagse Hogeschool waar gesproken wordt met studenten uit Curacao.

Gebruikelijk is dat er aan het einde van het Ipko een lijst komt met afspraken over alle besproken onderwerpen. Ook ditmaal zal die afsprakenlijst er komen.

Delegaties uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten zullen elkaar woensdag al ontmoeten voor een overleg om kwesties te bespreken die alleen over de eilanden gaan. Daarnaast zullen zij voorbereidingen treffen voor het Ipko. 

Het vorige Ipko was eind februari dit jaar, daar wordt van 1 tot en met 5 juni op voortgeborduurd.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram