woensdag 20 september 2023 00:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 mei 2023

Curaçao Airport Holding (CAH) is ondanks een sommatiebrief van minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) toch doorgegaan met de werkzaamheden op het terrein van de Hato plantage. Dat maakt de Werkgroep Archeologie Curaçao (WAC) bekend.

Na de sommatie van de bewindsman is CAH doorgegaan met de werkzaamheden en is de oude weg naar het landhuis weer opengesteld.

Tijdens eerdere werkzaamheden is volgens de WAC ernstige schade aan de graven aangericht. Daarnaast zou een deel van de muur rond de begraafplaats en een pilaar zijn weggehaald.

In de brief van Cooper stond onder andere dat de schade hersteld moest worden en dat er een expert ingeschakeld moest worden om daarbij te helpen. CAH liet destijds via een persbericht weten dat ze daar gehoor aan zouden geven. Maar een deskundige waar CAH mee heeft gesproken, zou nooit opdracht hebben gekregen voor hulp bij herstel. 

De werkgroep denkt dat CAH niet op de hoogte is van de historische waarde van het gebied en wil dat de plannen van de holding voor het gebied worden aangepast. Ook de werkzaamheden mogen pas worden hervat onder begeleiding van een deskundige.

CAH heeft nog geen reactie gegeven.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram