woensdag 13 september 2023 00:19
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 mei 2023

De schutter van de moord op de op Curaçao geboren Bas van Wijk is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot een hogere straf dan de 9 jaar die de rechtbank twee jaar geleden oplegde. Dat melden meerdere Nederlandse media.

De 23-jarige man kreeg een celstraf opgelegd van 11,5 jaar met tbs en dwangverpleging. Tijdens de eerdere veroordeling in 2021 werd de schutter alleen veroordeeld voor doodslag. Voor het OM staat vast dat Van Wijk is doodgeschoten om de horlogeroof te vergemakkelijken. Dat wordt beoordeeld als een gekwalificeerde doodslag. Het OM eiste in april zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Het dodelijke schietincident vond plaats in augustus 2020, op een strandje bij de Nieuwe Meer in Amsterdam. Volgens het OM wilde Van Wijk voorkomen dat een nep-Rolex van een van zijn vrienden werd gestolen. Van Wijk zou de schutter hebben aangesproken op zijn gedrag en werd meerdere keren in zijn borst en benen geraakt.

Bas van Wijk is de zoon van Henk van Wijk, medeoprichter van Cafe de Tropen.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram