dinsdag 30 mei 2023 11:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 mei 2023

De prijzen van diesel, benzine en water dalen vanaf volgende week. De daling van de brandstof gaat op 30 mei in, op 1 juni volgen de prijzen van water. Bureau Telecommunicatie en Post laat weten dat het tarief voor elektriciteit licht stijgt.

Waar automobilisten deze maand nog 2,40 gulden per liter benzine moesten betalen om de motor draaiende te houden, wordt dat vanaf volgende week 2,38 gulden. Voor diesel geldt dat het tarief eerst op 1,78 gulden per liter lag, wat nu naar 1,70 gulden gaat. De daling is te danken aan de lagere kosten van de aankoop van diesel en benzine. 

De kosten voor water dalen met 31 cent per kubieke meter. Deze maand betaalden huishoudens 9,33 gulden per kubieke meter, maar volgende maand is er sprake van een daling. Dan bedraagt de prijs per kubieke meter 9,02 gulden. 

Huishoudens zullen iets zuiniger moeten zijn met elektriciteit, want deze kosten stijgen licht met 1 cent. Waar je nu 0,63 cent per kWh betaalt, zal dit volgende maand 0,64 cent zijn

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram