woensdag 7 juni 2023 06:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
25 mei 2023

Het radioprogramma Op de Klippen kent geen draaiboek, geen voorgesprekken met een redactie en geen uitgeschreven teksten die de presentatoren moeten uitspreken.  Het is vaak wel bekend welke gasten er komen en welke onderwerpen mogelijk aan de orde zouden kunnen komen. Het gehele programma ontstaat gedurende de live-uitzending zelf en er is nooit van tevoren te voorspellen wat voor soort programma het dit keer zal gaan worden. Daarom is het ook zo’n leuk programma om te mogen maken.

Zo ook dit keer. Van tevoren hadden de presentatoren Michiel en Martijn tegen elkaar gezegd dat er niet veel belangrijk en belangwekkend nieuws op de onderwerpenlijst stond, in tegenstelling tot de afgelopen weken. Dus, werd er gezegd: "We zien wel hoe het loopt". En dat verliep uiteindelijk heel leuk!

Fred Ros kwam vertellen over zijn laatste kunstproject. De meeste mensen op Bonaire kennen hem van het wagentje met gerookte kip, maar in het leven van Ros is dat eigenlijk maar bijzaak. Hij vertelt in de uitzending over zijn laatste project, de 'iron Tuna'. De kunstenaar legt uit wat dat is en wat er in verband daarmee allemaal gaat gebeuren.

De getalenteerde zoete broodjesbakker Elise Arrindell schoof ook aan. Ze heeft sinds kort een eigen eetgelegenheid en kwam langs om te vertellen over de komende editie van Bonaire Culinair. Omdat ze het altijd gezellig vindt bij Op de Klippen, bleef ze de hele uitzending.

DJ Myrte Hiss was ook een van de tafelgasten. Ze nam daarmee ook gelijk afscheid. Over een week vliegt ze definitief terug naar Nederland om daar haar carrière voort te zetten. Het was dus de laatste keer dat ze bij het programma aan tafel zat.

Aan tafel ontstond een hele discussie over hoe de desinteresse voor de problemen op Bonaire moet worden doorbroken. Want zolang bijna niemand in Europees Nederland belangstelling heeft voor wat er hier gebeurt, zal de regering niet hard gaan lopen om de problemen op te lossen. Daar kwamen de nodige interessante ideeën uit voort.

Dus daarom, ook weer deze keer: Zet je telefoon op niet storen, pak wat te drinken en te knabbelen en dompel je weer onder in de verbazingwekkende wereld die Bonaire heet.

Gasten: Myrte Hiss, Elise Arrindell, Fred Ros
Presentatie: Michiel van Bokhorst en Martijn Hisschemöller

Luister de Podcast hier.


-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram