dinsdag 30 mei 2023 11:03
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 mei 2023

Een deel van Oostpunt is verkocht, dat bevestigt Willy Maal, eigenaar van het privéterrein, aan het Antilliaans Dagblad. Het gaat om delen op Oostpunt die door de overheid zijn aangewezen als Eilandelijk Ontwikkelingsplan en dus ontwikkelbare bestemmingen zijn.

Dat betekent dat het gebied gebruikt mag worden voor toerisme of woningbouw. Het verkochte terrein neemt een kwart in van heel de oostkant van het eiland. Het betreffende deel bevindt zich vooral aan de zuidkust en bevat de binnenbaaien en een deel van het binnenland.

Het terrein is nog steeds alleen toegankelijk voor bevoegden. Volgens Maal is dat noodzakelijk, omdat het gebied beschermd moet worden tegen illegale vuilstort, criminele activiteiten en het terechtkomen van drugs. "Door de toekomstige ontwikkeling wordt misdaad minder aantrekkelijk en mogelijk minder eenvoudig gemaakt", aldus Maal.

Het stuk land is al sinds 1868 in handen van de familie van Maal. Ondanks dat het nu verkocht is aan investeerders, blijft het gebied privéterrein.

Wie de kopers zijn en voor hoeveel geld het verkocht is, wil Maal niet zeggen.

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram