dinsdag 30 mei 2023 11:04
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Sanne van den Boomen
|
23 mei 2023

Een stem uitbrengen voor projecten van een Appeltje van Oranje is weer mogelijk. Verschillende projecten uit Aruba, Bonaire en Curaçao doen mee, in de hoop de prijs binnen te slepen die jaarlijks wordt uitgereikt door het Oranje Fonds aan bijzondere sociale projecten voor mensen in de samenleving. Het Oranjefonds verklaart tegenover Nu.cw dat de Cariben voor het eerst ook mee kunnen doen aan de Stemtiendaagse.

Het thema van dit jaar is Bruggenbouwers in de Buurt. Dat betekent dat de Appeltjes dit jaar gaan naar initiatieven voor en door buurtbewoners, die contact stimuleren tussen buren die elkaar niet vanzelfsprekend ontmoeten. 

Het Oranje Fonds heeft dit thema gekozen voor de uitreiking van 2023, omdat deze initiatieven onmisbaar zijn voor onze samenleving en de maatschappelijke ontwikkelingen ervoor hebben gezorgd dat dit soort projecten nog belangrijker zijn geworden. 

Voor de eerste keer doen ook projecten uit de Cariben mee aan de Stemtiendaagse. "In het verleden deden alleen kanshebbers uit Nederland mee aan de Stemtiendaagse, maar kon het publiek van zowel Nederland als de Cariben op de projecten stemmen. Dit is het eerste jaar dat de projecten van de Cariben ook meedoen aan de Stemtiendaagse en dus campagne voeren en stemmen werven voor hun initiatief", aldus het Oranjefonds tegenover Nu.cw.

Vijf Curaçaose organisaties maken tot nu toe kans op een Appeltje van Oranje. Onder andere Jeugdtheaterschool Drazans, Daily Meal Program en Unidat di Bario zijn genomineerd, samen met het buurtcentrum van Soto en Fundashon Ser’i Otrobanda.

Dit jaar doen er 38 projecten mee. Het project dat de meeste stemmen weet binnen te slepen, gaat direct door naar de laatste tien genomineerden. Hieruit worden door een jury uiteindelijk drie winnaars gekozen. Zij ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro.

De stembussen voor kanshebbers voor een Appeltje van Oranje zijn maandag open gegaan en prijzen worden in oktober uitgereikt door Koningin Máxima, beschermvrouwe van het Oranje Fonds. 

Stemmen op de kanshebbers kan tot en met 9 juni.

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram