dinsdag 12 september 2023 16:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 mei 2023

Een gezamenlijke cao voor het zorgpersoneel op Bonaire, Sint Eustatius en Saba is in zicht. Dit is de conclusie na een overleg tussen de vijf zorgwerkgevers en drie vakbonden op de eilanden. De zorgorganisaties hebben de arbeidsvoorwaarden op dit moment nog verdeeld over twee afzonderlijke cao’s. 

Het overleg vond deze maand plaats in Sint Maarten, waar alle partijen bij aanwezig waren. Onder het motto ‘gelijk werk, gelijk beloond’ willen de organisaties in september dit jaar verder praten. De gesprekken zullen dan gaan over concrete arbeidsvoorwaarden die in de nieuwe, gezamenlijke cao worden opgenomen.

Op alle drie eilanden heerst op dit moment een personeelstekort in de zorgsector. Hierdoor komt de kwaliteit en continuïteit van de zorg in de knel. Met het idee één lijn aan te houden in de arbeidsvoorwaarden, waar nog wel ruimte overblijft voor de eiland-specifieke aspecten, hopen de vijf werkgevers en de vakbonden dat het werken op de BES-eilanden weer aantrekkelijk wordt. 

De rode draad van de afspraken die gemaakt moeten worden, is te vinden in het Coalitieakkoord 2021-2025. De bedoeling is dat Bonaire, Sint Eustatius en Saba een gelijkwaardig onderdeel worden van Nederland, ook op het gebied van zorg. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram