woensdag 7 juni 2023 06:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Sanne van den Boomen
|
22 mei 2023

De waarde van de financiële instrumenten waar de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) in mag beleggen, is volgens de president-directeur van de CBCS, Richard Doornbosch, de afgelopen jaren sterk in rendement gedaald. Doornbosch zegt dat in verdediging op een stekelige brief van minister van Financiën Javier Silvania (MFK) februari jongstleden. 

De CBCS boekte over het jaar 2022 een negatief resultaat van 60,1 miljoen gulden. Silvania stuurde in februari als reactie een brief naar de CBCS waarin hij zich afvraagt of het verlies niet voorkomen had kunnen worden.

'U bevestigt dat de CBCS een verlies van 60 miljoen heeft geleden op de beleggingsportefeuille', aldus Silvania. Later in de brief merkt hij op dat dat bedrag in relatieve termen niet schokkend mag lijken. “Het is niet de eerste keer dat wij moeten vaststellen dat de werkwijze van de Centrale Bank nadelig uitpakt voor het Land Curaçao”, schrijft Silvania in de brief. 

Nu.cw vroeg Doornbosch om een reactie op de brief.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram