dinsdag 30 mei 2023 11:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 mei 2023

GGZ-instelling Mental Health Caribbean lanceert in samenwerking met Bibliotheek Bonaire het kinderboek ‘Een kast vol’.  

Het is een voorleesboek over traumatische ervaringen en problemen met het omgaan van emoties. Volgens de GGZ-instelling moet het boek families handvatten geven om emoties en geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken en is het een middel om in gesprek te komen over emoties en moeilijke situaties. 

‘Een kast vol’ is een metafoor voor een vol hoofd. Het kinderboek is oorspronkelijk geschreven door een voormalig politieagente Maaike Zegers-Handgraaf. In het originele boek legt ze uit waar zij tegenaan liep binnen haar gezin toen ze kampte met een posttraumatische stress-stoornis door haar werk. Voor de Caribische versie is het project opgepakt door het Talent Ontwikkel Programma Bonaire, in samenwerking met MHC. 

Het boek, zowel in het Papiaments als in het Nederlands, zal vanaf 26 mei bij de bibliotheek en verschillende jeugdinstanties op Bonaire beschikbaar zijn.

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram