dinsdag 30 mei 2023 11:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 mei 2023

Een platform speciaal voor zakenvrouwen, genaamd Caribbean Woman In Trade, is tijdens de Curaçao Export Week (CEW) door vicepremier Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) gelanceerd. Op het platform kan genetwerkt worden en vrouwen kunnen er samenwerken met andere managers en professionals in het Caribisch gebied of elders in de wereld, meldt de overheid.

Volgens Larmonie-Cecilia is het platform belangrijk, omdat uit onderzoek blijkt dat Caribische vrouwelijke ondernemers andere problemen ondervinden dan mannen. Ze zouden minder makkelijk financiering bij banken krijgen, er is een gebrek aan training en begeleiding voor de vrouwen en mannelijke ondernemers worden voorgetrokken. 

Vrouwelijke ondernemers op Curaçao kunnen in elk geval rekenen op steun van het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), Curaçao Investment & Export Promotion Agency (Cinex) en de regering, aldus de overheid.

De hoofdvestiging van Caribbean Woman In Trade komt op Curaçao. De organisatie maakt deel uit van de Association of Women in International Trade uit de Verenigde Staten. 

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram