dinsdag 30 mei 2023 11:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 mei 2023

De verkeersmisdrijven die hebben plaatsgevonden in 2022, zijn flink gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Volgens Amigoe komt dit vooral doordat het gedrag in het verkeer te wensen overlaat. 

De verkeersmisdrijven die in 2021 plaatsvonden, waren 38 in totaal. Vergeleken met de cijfers van 2022, waarin het er 64 waren, is er sprake van een enorme stijging. De stijging van overtredingen is ook zichtbaar in het aantal boetes dat de politie moest uitdelen. In 2022 zijn er 18165 mensen op de bon geslingerd, wat een stijging betekent van 75%. 

Ook is er een groot bedrag aan boetegeld binnengekomen. De boete-inningsafdeling Paga Bo But heeft rond de 1,8 miljoen gulden ontvangen. Het hoge bedrag heeft vooral te maken met het feit dat de afdeling de overtreders vaak heeft aangespoord tot het betalen van hun boete.

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram