dinsdag 30 mei 2023 11:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 mei 2023

Minister van Justitie Shalten Hato (MFK) heeft tijdens een bezoek aan Den Haag vergaderd met minister van Defensie Kasja Ollongren (D66) over de inzet van de marechaussee, de geopolitieke situatie in de regio en over ontwikkelingen voor de Curaçaose militie.

Ook was het bestuursakkoord onderwerp van gesprek. Curaçao moet 3,84 miljoen euro terugbetalen aan Nederland, zoals is afgesproken in de overeenkomst. Hato en Ollongren hebben het daarom over een mogelijkheid gehad, om een groep ambtenaren samen te stellen die met een voorstel komen wat hopelijk leidt tot een manier voor Curaçao om dit bedrag te kunnen ophoesten.

Daarnaast waren zowel Hato als Ollongren het erover eens dat de rijkswet over de kustwacht achterhaald is. Deze is in 2010 ingevoerd, en is dus nodig aan vernieuwing toe. De focus bij de herziening hiervan gaat naar verbetering van de wet.  

Uit het gesprek is gebleken dat de samenwerking met de Koninklijke Marechaussee goed verloopt. Toch hoopt de minister van Defensie de Curaçaose militie uit te breiden, rekening houdend met de leeftijd van deze mensen. Dit is volgens Ollongren belangrijk, om hen meer toekomstperspectief te geven wanneer zij weer uit de militie gaan. 

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram