dinsdag 30 mei 2023 11:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 mei 2023

De politieke partij Movementu Futuro Kòrsou (MFK) bestaat 13 jaar. Gerrit Schotte, voormalig minister-president van Curacao, richtte de partij in mei 2010 op. Bij de verkiezingen op 27 augustus in datzelfde jaar, werd MFK de op een na grootste partij van het eiland.

Schotte bleef tot 2018 partijleider, maar moest noodgedwongen stoppen doordat hij werd opgepakt voor corruptie en de gevangenis in moest. Gilmar Pisas, de huidige minister-president, volgde Schotte destijds op als frontman.

De partij heeft op dit moment 9 van de 21 zetels binnen de Staten. Tijdens de verkiezingen van 2021 groeide de partij met maar liefst 5 zetels, wat in de afgelopen 30 jaar nog nooit eerder was voorgekomen op Curaçao.

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram