dinsdag 30 mei 2023 11:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 mei 2023

Museo Tula heeft 450.000 euro, omgerekend 881.000 gulden, ontvangen van de Nederlandse Bank (DNB). Daarnaast heeft de bank een speciaal fonds opgericht om bij te dragen aan de vermindering van de gevolgen van het slavernijverleden, waar DBN nog eens 5 miljoen euro aan schonk.

Museo Tula, gelegen in Landhuis Kenepa op Bandabou, is tijdelijk gesloten. Het landhuis is eigendom van Stichting Monumentenzorg en wordt op dit moment gerestaureerd. Met de donatie van DBN draagt de bank financieel bij aan de heropening van het museum. 

Het museum wordt volgens DBN onderdeel van een groter project in een achtergestelde wijk waar drie musea gevestigd worden. Deze moeten bijdragen aan een duidelijk beeld van de ontwikkelingen van de slavernij. 

De deuren van het Tulamuseum moeten dit jaar nog opengaan.

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram