dinsdag 30 mei 2023 11:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 mei 2023

Curaçao krijgt zes elektrische bussen, wat een stap verder is in de energietransitie waar het eiland zich in bevindt. Autobusbedrijf Curacao (ABC), Refineria di Kòrsou (RdK) en technologiebedrijf VDL-groep hebben dit bekendgemaakt na een bijeenkomst dinsdag.

RdK laat weten dat er zonneparken worden gebouwd op de beschikbare terreinen op het eiland, die voor de energie gaan zorgen zodat de bussen kunnen rijden. De materialen om dit mogelijk te maken worden geleverd door VDL-groep. Zodra alles rond is, zal ABC de bussen gaan inzetten om passagiers te vervoeren. 

De ontwikkeling is volgens de bedrijven volledig in lijn met de visie van de regering. In Nederland zijn elektrische bussen al vaak onderwerp van gesprek, omdat ze bijdragen aan de vergroening in de mobiliteit van Nederland. Ze worden daar inmiddels ook volop ingezet. Curaçao is op dit moment koploper in de ontwikkeling van duurzame mobiliteit, en dient als voorbeeld voor de rest van het Koninkrijk, aldus RdK.

-- Advertentie --

2 comments on “Elektrische bussen grote stap in energietransitie”

  1. ' Curaçao is op dit moment koploper in de ontwikkeling van duurzame mobiliteit, en dient als voorbeeld voor de rest van het Koninkrijk, aldus RdK.'
    Koploper?, voorbeeld voor de rest van het Koninkrijk?
    Ik zie het echt niet. Mss vergis ik me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram