dinsdag 30 mei 2023 11:08
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 mei 2023

Een recordaantal toeristen heeft in april vakantie gevierd op Curaçao, dat meldt het Curaçao Tourist Board (CTB). Ruim 48.450 bezoekers deden het eiland aan. Dat is een stijging van 13 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2022.

De toename is te danken aan het paasweekend waarin normaal gesproken veel mensen naar het benedenwindse eiland komen. Dit jaar was dat geen uitzondering.

Vooral toeristen uit Noord-Amerika brachten massaal een bezoek aan Curaçao. In totaal bezochten 14.198 Noord-Amerikaanse bezoekers het eiland, wat een stijging van 92 procent oplevert. Voor toeristen uit het Caribisch gebied is Curaçao ook steeds meer in trek met een toename van 56 procent.
Ook bezoekers uit Zuid-Amerika wisten hun weg naar het eiland te vinden, waar een stijging van 45 procent te zien was.

De enige regio die een daling in het aantal bezoekers liet zien, was Europa. 21 procent minder mensen bezochten het eiland voor vakantie. Mogelijk wordt dit veroorzaakt door de lagere stoelcapaciteit en hogere ticketprijzen.

-- Advertentie --

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram