dinsdag 30 mei 2023 11:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 mei 2023

De vissershaven van Piscadera moet 's avonds op slot. Dit is volgens Amigoe het resultaat van gesprekken tussen vissers en Agrarisch Visserij Beheer (AVB). De maatregel wordt genomen omdat er in de voorgaande maanden veel vernielingen werden aangericht in de haven.

De haven zal elke avond vanaf 20.00 uur niet meer toegankelijk zijn voor de vissers. Het blijkt dat de incidenten en het vandalisme vooral ‘s nachts plaatsvinden, en dat zijn juist de momenten dat vissers er niet met hun boten op uit trekken. 

Vandalen hebben meerdere keren de bezittingen van vissers vernield, tot teleurstelling van AVB. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur geeft aan in gesprek te blijven met de vissers, om zo de ontwikkelingen van het vandalisme te volgen. Volgens de organisatie zijn de meeste vissers het eens met het besluit.

Beeld:NTR
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram