dinsdag 30 mei 2023 11:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 mei 2023

Studenten van de University of Curaçao (UoC) zijn in de prijzen gevallen bij het evenement ‘Next Student Summit’ dat plaatsvond in het Belgische Gent. UoC meldt dat het gaat om studenten van de Faculteit van Sociale en Economische Wetenschappen en de Faculteit van Technische Wetenschappen.

Next Student Summit is een evenement waar studenten uit verschillende landen hun ideeën kunnen tonen met betrekking tot duurzame oplossingen wat betreft het milieu. Daarnaast verdiepten de deelnemers zich in mogelijke oplossingen voor het verminderen van afval. De categorieën waarin de Curaçaose studenten prijzen hebben gewonnen zijn ‘meest creatief’, ‘meest innovatief’ en er werd een algemene winnaar uitgeroepen. 

De studenten werden tijdens hun reis bijgestaan door twee wetenschappers, die werkzaam zijn aan de UoC. Na het evenement ging de reis door naar Nederland. Daar werd onder andere stilgestaan bij de energietransitie, wat een grote uitdaging is voor Curaçao. Door verschillende excursies te hebben gevolgd, zijn de studenten meer te weten gekomen over elementen die kunnen worden ingezet om Curaçao duurzamer te maken.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram