woensdag 7 juni 2023 06:39
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 mei 2023

In de uitzending van Op de Klippen op 13 mei stond overduidelijk een onderwerp het meest in de belangstelling: De onvrede dat het schrijnende armoede probleem op Bonaire nog steeds niet is opgelost. In het programma dat elke zaterdagmiddag live wordt uitgezonden door de Bonairiaanse radiozender Mega Hit Fm, werd uitgebreid de grootste protestdemonstratie besproken die het eiland ooit heeft gekend.

Het Eerste kamerlid Paul Rosenmöller (Groenlinks) riep in de uitzending de bevolking en het bestuur van Bonaire op om samen met de Eerste en Tweede Kamer in Den Haag druk te blijven uitoefenen op de regering. Hij vindt dat deze situatie beschamend genoeg al te lang heeft geduurd.

NOS-correspondent Dick Drayer vertelt in de uitzending hoe lastig het is om de Nederlandse media te interesseren voor de problemen in de Caribbean. Het blijkt moeilijk te zijn voor de journalisten in Europees Nederland om buiten het eigen perspectief te denken.

Glenn Thodé legt uit waarom het onderzoek van de commissie waarvan hij voorzitter is, toch echt belangrijk is. Zij nemen onderwerpen mee die nog niet eerder bekeken zijn. Volgens onafhankelijk lid van de Kiesraad Jaap Kos is er een plan dat momenteel uitgevoerd wordt om met de BES-eilanden gezamenlijk invloed te hebben op de samenstelling van de Eerste Kamer.

Norbert Tadema komt ook nog even langs om zijn commentaar op de uitzending van de week ervoor te geven. Hij is niet erg te spreken over dingen die toen zijn gezegd (en vooral niet zijn gezegd) door de werkgroep hondenproblemen van de overheid.

Dus redenen genoeg om in een gemakkelijke stoel te gaan zitten, je telefoon op niet storen te zetten en de stortvloed aan belangwekkende informatie van Bonaire over je heen te laten komen.

Gasten: Jaap Kos, Dick Drayer, Glenn Thodé, Arjen Vliegenthart, Paul Rosenmöller, Norbert Tadema.

Presentatie: Michiel van Bokhorst en Martijn Hisschemöller.

Luister hier de Podcast.
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram