woensdag 7 juni 2023 06:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 mei 2023

Op Bonaire zijn mensen vrijdag opnieuw de straat op gegaan om te demonstreren tegen armoede en ongelijkheid. Volgens Caribisch Netwerk verkeert bijna 40 procent van de inwoners in armoede, omdat ze niet dezelfde rechten hebben als inwoners van Nederland, terwijl Bonaire een bijzondere gemeente binnen het Koninkrijk is.

Zo zijn het minimumloon en de uitkeringen bijvoorbeeld een stuk lager, terwijl voedselprijzen, water en elektriciteit juist veel hoger zijn op de eilanden. Bovendien gelden veel sociale voorzieningen niet voor de Caribische gemeenten.

De verschillen zijn groot. Uitkeringen zijn veel lager of ze bestaan zelfs helemaal niet voor niet voor de Caribische gemeenten. Mensen die hun baan verliezen krijgen bijvoorbeeld geen ww-uitkering, maar wie in Nederland werkloos raakt, krijgt wel een ww-uitkering die ook nog meegenomen kan worden naar Bonaire.

Wat de reactie vanuit Den Haag op de demonstraties is, is nog niet bekend.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram