dinsdag 30 mei 2023 11:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 mei 2023

Het aantal misdrijven dat vorig jaar plaatsvond op Bonaire, is flink gedaald. Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) heeft donderdag de cijfers bekendgemaakt, verdeeld in de categorieën ‘Opsporing’ en ‘Basispolitiezorg’.

Zowel bij diefstal, als bij diefstal met geweld en bij verschillende soorten inbraken moest de politie voor 2019 vaker ingrijpen dan in de afgelopen vier jaar. Incidenten in het kader van oplichting en bedrog zijn gestegen, doordat Bonaire een zogenoemde Cyber Crime Unit heeft gekregen, waardoor mensen meer meldingen deden van cybercriminaliteit. 

Ook zijn de cijfers van de geweldsincidenten gepubliceerd. Dankzij Sentro Akseso, de organisatie voor zorg en sociale hulpverlening op Bonaire, zijn de meldingen rondom huiselijk geweld gedaald. Dit betekent mogelijk dat meer mensen op tijd aan de bel trekken bij de organisatie, zodat situaties niet uit de hand lopen. Daardoor is er een opmerkelijke daling te zien van 90% ten opzichte van meldingen van algemene mishandelingen en huiselijk geweld.

Wat betreft de verkeerscijfers, is er tevens een daling te zien bij de aanhoudingen van het rijden onder invloed.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram