woensdag 17 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het toerisme op Curaçao is terug op het oude niveau van voor de corona pandemie, dat blijkt uit de laatste cijfers van de minister van Economische Ontwikkeling, Ruisandro Cijntje (PNP) en het Curaçao Tourist Board.

In het eerste kwartaal van 2023 kwamen er 35.000 bezoekers naar ons eiland. Dat leverde samen al 700 miljoen gulden op. De verwachting voor de rest van het jaar is dat Curaçao ruim een half miljoen bezoekers zal ontvangen.

Opvallend is dat tot nu toe minder Nederlanders het eiland bezoeken en het eiland voor Amerikanen juist meer in trek is. Volgens Cijntje geven Amerikanen meer geld uit, wat weer een grotere bijdrage levert aan de economie.

Het toerisme draagt volgens Cijntje bij aan de totale economie en zou goed zijn voor 11 procent van het bruto binnenlands product.