dinsdag 30 mei 2023 11:13
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 mei 2023

Joran van der Sloot wordt tijdelijk uitgeleverd aan de Verenigde Staten waar hij volgens de Peruaanse autoriteiten terechtstaat voor de zaak Natalee-Holloway, schrijven verschillende Nederlandse media.

Hij zou worden vervolgd voor vermeende afpersing en fraude, aanklachten die voortkomen uit de Holloway-zaak. Van der Sloot was hoofdverdachte in de zaak, nadat de Amerikaanse in 2005 spoorloos verdween. Ze werd voor het laatst gezien in het gezelschap van Van der Sloot. Zijn betrokkenheid is nooit bewezen en het lichaam van Holloway is nooit gevonden.

Momenteel zit Van der Sloot in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord in 2010 op de Peruaanse studente Stephany Flores. De Nederlander werd in 2012 veroordeeld voor de moord en sindsdien zit hij vast in de zwaar beveiligde Challapalca-gevangenis op 4600 meter hoogte in het Andesgebergte.

Correspondent Erik Mouthaan verklaart aan RTL Nieuws dat het opmerkelijk is dat Van der Sloot door Peru uitgeleverd wordt aan de Verenigde Staten. "Het is een gunst die het land aan Amerika verleent."

De zaak-Holloway zit volgens Mouthaan bij veel mensen vers in het geheugen, mede doordat de moeder van de vermiste Amerikaanse, Beth Holloway, het altijd in het nieuws heeft gehouden. 

Beeld: AFP
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram