dinsdag 30 mei 2023 11:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 mei 2023

Meerdere Statenleden zijn niet te spreken over een uitspraak die Kamerlid van Forum voor Democratie (FVD) Gideon van Meijeren heeft gedaan tijdens een debat dinsdag. In de vergadering werd een incident besproken, waarbij een groep jongeren een andere jongere op het treinspoor duwde. Van Meijeren bestempelde die groep als ‘negroïde primaten’.

Statenlid Ana-Maria Pauletta (PAR) vindt dat hiermee wordt hardgemaakt dat de discussie over racisme en discriminatie nog lang niet is gevoerd. Amigoe schrijft dat de politica wél te spreken is over het feit dat de Kamervoorzitter heeft ingegrepen, op het moment dat Van Meijeren zijn uitspraak deed. 

Daarnaast wordt de angst benoemd die er bij sommige Statenleden heerst. Gwendell Mercelina (PNP) verbaast zich zeer over het feit, dat zo’n uitspraak wordt gedaan in een jaar waarin Nederland juist excuses aanbiedt voor het slavernijverleden. Hij benoemt ook de aanhangers van FVD die op Curaçao wonen. Mercelina denkt dat deze mensen worden gevoed door zo’n uitspraak, wat een gevaarlijke ontwikkeling is voor Curaçao. 

Ook in Nederland wordt de uitspraak van Van Meijeren afgekeurd. Meerdere politici hebben hun ongenoegen geuit tegen Van Meijeren. Na meerdere waarschuwingen, is zijn spreektijd door de voorzitter van de vergadering afgebroken. Het FVD-kamerlid heeft zijn woorden niet teruggenomen. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram